Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielono-czerwona salatka z serem plesniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser pleśniowy lazur 2 opakowania
ogórek 1 duzy
sałata 7 lisci
zielony groszek 1/2 puszki
oliwa
fasola 1/2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zielono-czerwona salatka z serem plesniowym

Odsaczyc groszek i fasole. Liscie salaty poszarpac, ulozyc w polmisku. Ser (moga byc dwa rozne, z niebieska i zielona plesnia) pokroic w male czastki. Ogorek pokroic w czasteczki, papryke i cebule w piorka. Wszystkie skladniki ukladac naprzemiennie na salacie (wazne! groszek i fasola musza byc dobrze odsaczone). Calosc polac oliwa z oliwek zaraz przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak