Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy po sądecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 2 szklanki
mleko 1 szklanka
jajko 3 sztuki
proszek do pieczenia łyżka 2 lub 3
cukier puder do dekoracji
jabłko kwaśne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy po sądecku

Jabłka obrać i pokroić w plasterki, a potem w jeszcze mniejsze kawałki (płaskie w miarę możliwości). Mleko, z mąką, jajkami i proszkiem do pieczenia dokładnie zmiksować. Do masy (konsystencja jak na naleśniki, ale gęstsza) wrzucić przygotowane jabłka i wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni, aż się zarumienią. Proponuję nakładać drewnianą łyżką, wygodnie i akurat smaczna wielkość. Dzieciaki uwielbiają nakładać na to jeszcze dżem... mi wystarczy posypać cukrem pudrem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna156 17.09.2010 22:05
Smaczności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak