Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka czekoladowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna 2 tabliczki
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
woda 5 łyżek
jajko 5 sztuk
cukier waniliowy 4 łyżki
likier pomarańczowy 1 kieliszek
śmietana kremówka 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka czekoladowa

Rozpuścić czekoladę i kawę w przegotowanej gorącej wodzie. Utrzeć żółtka z cukrem waniliowym, dodać likier i rozpuszczoną czekoladę, ucierać na jednolitą masę. Ubić śmietanę kremówkę i dodać do masy czekoladowej. Ubić białka, pianę wymieszać z przygotowaną masą. Czekoladową pianę wlać do kliku szklanych salaterek i wstawić na 2 godziny do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 05.07.2011 17:01
mniam
malaczarna23 28.02.2011 05:33
fajna
Krzysztof42 10.12.2010 14:19
fajny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak