Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa II

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa II

3 ziemniaki
1 kość wieprzowa
po 1: marchewce, pietruszce, cebuli,
3 pęczki kalafiora
trochę selera
5 ziemniaków
1,5 litry wody
sól

Do wody wstawić kość. Posolić do smaku. Dodać kostkę jarzynową. Pokroić wszystkie jarzyny z ziemniakami i gotować ok. pól godziny. Pod koniec zatrzepać odrobiną śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 03.01.2012 11:34
mniam
tomek18 08.07.2011 20:57
pyszna i szybka do zrobienia
IlonaAlbertos 13.02.2011 11:36
Szybka w przygotowaniu zupka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak