Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hiszpan

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Hiszpan

6 jajek
12 łyżek cukru
2-3 łyżki kakao
pól łyżeczki proszku do pieczenia
9 łyżek krupczatki
budyń waniliowy
kieliszek spirytusu lub wódki

MASA
1 szklanka mleka - 1/2 odlać i zagotować
5 łyżek cukru

Białka ubić z cukrem dodając po 1 żółtku.
Do odlanego mleka dodać 3 żółtka z dużą łyżką krupczatki. Połączyć z resztą gotującego się mleka. Utrzeć kostkę margaryny dodając po łyżce budyniu, 2-3 łyżki kakao, kieliszek wódki lub spirytusu. Piec w tem. 180 st. C.Placek przekroić na wzdłuż. Przełożyć masą. Górę posmarować cienką warstwą masy i posypać czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwesolek 20.08.2012 22:40
smaczne
wwesolek 20.08.2012 22:40
smaczne
Papryczka 03.12.2011 15:30
fajne ciasto
jolaxa1 31.10.2011 17:14
super
Gabriela7 27.08.2011 08:19
pycha
Tomasz17 25.07.2011 21:24
super
KasiaK90 20.07.2011 11:58
apetyczne ciasto
smakoszek 10.07.2011 09:26
pyszne
tomek18 08.07.2011 20:55
pyszność
Justyna223 30.06.2011 19:37
mmm ciekawe
Gabriela7 25.06.2011 10:58
pycha
magduś83 21.06.2011 12:25
pycha
IlonaAlbertos 09.02.2011 13:00
Wygląda apetycznie.
stokrotka 04.02.2011 14:04
mniam
Iwusia 24.01.2011 22:58
Super ciacho :)
IKrakowianka 18.01.2011 15:22
Super, pyszne ciacho
gusia1000 22.09.2010 19:01
Eleganckie ciasto.
gosia47-47 16.09.2010 17:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak