Krem pomarańczowy

Krem pomarańczowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietanka słodka

    500 ml
  • pomarańcze bez pestek

    4 sztuki
  • jajka

    3 sztuki
  • cukier puder

    3 łyżki
  • żelatyna

    15 gram
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Połowę cukru pudru i cukrem waniliowym. 125 ml. śmietanki ucierając zagotować. Gorącą wlać do żółtek, ubijać aż masa zgęstnieje. Podgrzać namoczoną żelatynę i dodać do niej gdy ostygnie resztę śmietanki. Połączyć z żółtkami. Ze sparzonych pomarańczy wycisnąć sok. Dodać sok do kremu i wymieszać go z ubitą z białek pianą. Najlepiej smakuje schłodzony, udekorowany plastrem pomarańczy. Krem świetnie pasuje do naleśników.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ronald88

24.09.2011 11:47
super

Krzysztof42

10.12.2010 14:19
trzeba spróbować

justyna111

29.09.2010 16:33
super

Lidia11

29.09.2010 16:23
fajny

magdalena97

27.09.2010 08:06
jadłam podobny w koktajl barze z naleśnikami

pioge7

25.09.2010 17:07
lubię kremy :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat