Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pomarańczowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietanka słodka 500 ml
pomarańcze bez pestek 4 sztuki
jajko 3 sztuki
cukier puder 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 15 gram
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pomarańczowy

Połowę cukru pudru i cukrem waniliowym. 125 ml. śmietanki ucierając zagotować. Gorącą wlać do żółtek, ubijać aż masa zgęstnieje. Podgrzać namoczoną żelatynę i dodać do niej gdy ostygnie resztę śmietanki. Połączyć z żółtkami. Ze sparzonych pomarańczy wycisnąć sok. Dodać sok do kremu i wymieszać go z ubitą z białek pianą. Najlepiej smakuje schłodzony, udekorowany plastrem pomarańczy. Krem świetnie pasuje do naleśników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 24.09.2011 11:47
super
Krzysztof42 10.12.2010 14:19
trzeba spróbować
justyna111 29.09.2010 16:33
super
Lidia11 29.09.2010 16:23
fajny
magdalena97 27.09.2010 08:06
jadłam podobny w koktajl barze z naleśnikami
pioge7 25.09.2010 17:07
lubię kremy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak