Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka rolada z bitą śmietaną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier kryształ 4 łyżki
mąka pszenna 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kremówka 250 ml
fix do śmietany 1 opakowanie
cukier puder 1 łyżka
cukier waniliowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka rolada z bitą śmietaną

Białka jaj ubić na sztywną pianę, następnie dodawać do nich na przemian po jednym żółtku, po jednej łyżce cukru i po jednej łyżce mąki pszennej, na koniec dodać proszek do pieczenia( łyżeczkę). Ciasto biszkoptowe rozsmarować na dużej płaskiej blasze i piec około 15- 20 minut w temp. 180 stopni. Ostudzić. Śmietanę schłodzić i ubić z fixem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Masą śmietanową posmarować biszkopt i zawinąć na kształt rolady. Odstawić w chłodne miejsce. Roladę można dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 20.08.2012 22:27
Mniam, mniam
manaika 06.06.2012 21:27
pycha
Paweł10 03.05.2012 00:29
pyszna :-)
kasiaw 15.02.2012 20:44
aż ślinka cieknie
Anna152 31.12.2011 04:46
mniam
Anna152 31.12.2011 04:46
mniam
bercik1 10.12.2011 22:15
Szybka, smaczna- super.
rakow2
rakow2 04.07.2011 16:06
uwielbia roladę z bitą śmietaną
Krzysztof42 10.12.2010 14:18
pyszne
BozenA 30.11.2010 16:35
mmm
BozenA 30.11.2010 16:35
mmm
madagaskar 20.11.2010 21:42
pycha
Iwusia 11.11.2010 11:36
Uwielbiam taki roladki :)
Malinka 19.08.2010 14:26
Szybka i pewnie bardzo smaczna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak