Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sosik z maślaczków

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślaki 1/2 kg
cebula biała 1 szt.
masło 2 łyzki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
koperek 1 łyzka
śmietana 12% 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: sosik z maślaczków

Grzybki oczyścić i wypłukać. Masło rozgrzać w rondelku, dodać pokrojona cebule i zeszklić ją. Dodać pokrojone maślaczki i wysmażyć. Na końcu doprawić przyprawami do smaku , podbić śmietaną i posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 14.04.2012 06:56
pyszny
mamusia1 05.02.2012 11:32
wspaniały
mamusia1 05.02.2012 11:32
wspaniały
Beata73 24.01.2012 15:00
pyszny
Beata73 24.01.2012 15:00
pyszny
novita23 20.05.2011 16:28
super
Beata73 12.05.2011 16:14
super
Beata73 12.05.2011 16:14
super
SyMiki 28.04.2011 18:36
pychotka
mundek1011 20.01.2011 21:51
dobry
mundek1011 20.01.2011 21:51
dobry
mamusia1 08.01.2011 18:37
pyszny i aromatyczny!
Joanna108
Joanna108 29.12.2010 19:31
Przepadam za takim.
Beata73 13.11.2010 16:45
super smaczny
Kryska73 12.11.2010 17:15
pyszne
kuklik 28.10.2010 12:33
wypróbuję za rok
Grażyna13 07.10.2010 21:47
Super !
ewelina/bunia 01.10.2010 14:47
przepyszne
IZABELA29 18.09.2010 12:29
sezon grzybowy w pełni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak