Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka kakaowe z nadzieniem z białej czekolady

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 40 dag
cukier puder 20 dag
masło roślinne 20 dag
kakao 3 dag
żółtko jajek 4 sztuki
biała czekolada 2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka kakaowe z nadzieniem z białej czekolady

Wsypać mąkę, cukier puder, masło i siekać nożem aż składniki się połączą. Potem dodać resztę składników (prócz czekolady białej) i wyrabiać ciasto. Powinno być jędrne. Włożyć na 15-20 minut do zamrażarki. Chłodne ciasto rozwałkować na ok 0,5-0,8 cm i wycinać kółka. Na kółku układać kawałek czekolady białej i przykrywać drugim kółkiem. Zamykać dookoła przyciskając widelcem. Ciasteczka układać na papierze do pieczenia i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180C na nie więcej niż 10 minut. Przy 12 już będą bardziej kruche.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak