Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fetowe kopytka szpinakowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 100 g
jajko 1 sztuka
ziemniaki 300 g
mąka 2 szklanki
feta 150 g
olej 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fetowe kopytka szpinakowe

Ziemniaki ugotować (najlepiej poprzedniego dnia) i zmielić. Do miski z ziemniakami wbić jajko i dodać fetę i drobno posiekane listki szpinaku. Wyrabiać dosypując mąkę- aż ciasto będzie miało konsystencję ciasta kopytkowego.
Z ciasta uformowac rulonik, spłaszczyc go nożem i odcinak kawałki jak koytka.
Gotować w osolonej wodzie (pamietając, że feta jest słona) z dodatkiem oliwy ok 10-15 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

oliwkowa
oliwkowa 03.08.2011 14:22
smaczne
agnieszka189 12.10.2010 11:29
super pomysł
pawel007 29.09.2010 20:00
pyszne,,,
polly66 27.09.2010 07:56
oryginalne
Margo1 21.09.2010 21:08
Też tak myślę
banditka 17.09.2010 11:29
ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak