Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet drobiowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 1 kg
wątroba drobiowa 15 dkg
kasza manna 80 gr
woda 0,75 l
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowy

Udka ugotować do miękkości, obrać. Wątrobę ugotować. Obrane mięso i wątrobę zmielić w maszynce do mięsa. Do wywaru z udek dodać kaszę manę i wymieszać, wlać do zmielonego mięsa i wątroby. Doprawić ale lekko ;przeprawić\"ponieważ po pasteryzacji będzie łagodniejszy smak dodać jajka. Całość miksujemy blenderem przez 15 min aż uzyskamy gładką masę. Napełniamy słoiki i pasteryzujemy 1 h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 08.11.2013 15:18
Takimi zapasami,to i ja bym nie pogardziła:)
IZABELA29 16.01.2013 08:52
pyszności ale ci go zazdroszczę
Rybciia 07.09.2012 13:03
domowy najlepszy!!!
Krystyna32 28.01.2012 00:14
extra
Aniunia773 23.03.2011 20:48
ciekawy przepis
Edyta38 26.02.2011 18:53
naprawde niezły ten twój pasztecik:)
agata1722
agata1722 14.02.2011 11:15
ładnie wyszedł jaśniutki i gładziutki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak