Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 0,5 szklanki
kiełbasa 25-30 dag
cebula 1 szt
przecier pomidorowy 1 łyżka
tłuszcz 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę wypłukać, namoczyć poprzedniego dnia, nazajutrz gotować w świeżej wodzie dodając sól. Po upływie 0,5 h dodać pokrojoną kiełbasę i gotować pod przykryciem ok 40-50 minut. Oddzielnie poddusić na tłuszczu pokrojoną cebulę. Gdy miękka dodać przecier pomidorowy, sól, pieprz, cukier i jeszcze chwilę dusić. Przygotowany sos połączyć z fasolą, zagotować.
Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 06.04.2013 16:15
bardzo lubię
Seba 31.07.2012 08:49
uwielbiam
edyta44 19.03.2012 14:01
pycha
Iwusia 02.03.2012 23:13
wspaniała :]
ewaa 19.04.2011 18:16
smaczna:)
Monika179
Monika179 29.10.2010 19:45
wyglada pysznie
krzyniu1984 17.09.2010 06:33
moja ulubiona!
Margo1 16.09.2010 22:24
uwielbiam , dzisiaj miałam
Monika193
Monika193 16.09.2010 16:42
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak