Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie z marchewką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki gotowane 1 kg
jajko 1 szt
marchewka 1 szt
mąka ziemniaczana 1/4 części ziemniaków

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie z marchewką

Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez prasę. Ziemniaki w misce podzielić na 4 części (1 część uzupełnić mąka ziemniaczaną), dodać jajko i startą marchewkę na drobnych oczkach. Wymieszać, ciasto ma się nie kleić do rąk (dodać mąki ziemniaczanej). Formować kluski. Ugotować w osolonej wodzie wodzie. Po wypłynięciu około 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 24.08.2013 21:15
lubię takie:)
Wafelek2601 04.02.2013 09:31
Bardzo dobre kluseczki
barbara11561 26.12.2011 15:19
świetne
Ela20 06.06.2011 14:53
pysznie wyglądają :)
Bożena13 24.05.2011 20:19
mniam, mniam
Aniunia773 28.03.2011 17:19
super
Edyta38 14.02.2011 07:29
ciekawy przepis:)
ben-ka 31.01.2011 10:05
Pewnie ładnie wyglądają:)
matii6 18.09.2010 17:17
z marchewką nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak