indyk z marynowanymi cytrynami

indyk z marynowanymi cytrynami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szalotka

    6 sztuk
  • pieczarki

    200 gram
  • cukinie

    2 sztuki
  • filet z indyka

    1 kg
  • oliwa

    3 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • białe wino

    150 ml
  • bulion

    do kaszy
  • kolendra

    2 łyżki
  • kasza

    300 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szalotki, cukinie i pieczarki kroimy w plasterki. Filety z piersi dzielimy na 3 części i obsmażamy na patelni, wykładamy na talerz. Na tej samej patelni smażymy wszystkie warzywa
, gdy już będą podduszone wkładamy mięso
i marynowane cytryny, dodajemy wino. W gorącym bulionie przygotowujemy kaszkę, którą mieszamy z kolendrą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat