Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szarlotka królewska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
cukier 5 łyżek
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemiaczana 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 2 kg
galaretka owocowa 2 opakowania
starta czekolada 5 dag
cukier puder 1,5 łyżki
śmietan fix 2 opakowania
śmietana 30% 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: szarlotka królewska

Biszkopt: białka ubijamy, wsypujemy cukier, dalej ubijamy. Dodajemy żółtka i mąki z proszkiem, mieszamy. Pieczemy ok. 30 minut w temp. 180 stopni C. Studzimy
Jabłka obieramy, ścieramy na tarce, smażymy kilka minut. Wsypujemy galaretki, mieszamy aż się rozpuszczą. Gorącą masę wykładamy na biszkopt. Studzimy. Śmietanę miksujemy z cukrem pudrem i śmietan-fiksami. Rozprowadzamy na masie. Posypujemy czekoladą. Schładzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak