Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIasto budyniowo-serowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
margaryna 1/2 paczki
cukier 1/2 szklanki
żółtko jajek 2 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietana
budynie czekoladowe 3 sztuki
mleko 1 litr
margaryna 1/2 paczki
serek homogenizowany 4 sztuki
żółka 3 sztuki
białko 3 sztuki
budyń śmietankowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: CIasto budyniowo-serowe

Z mąki, margaryny, cukru, żółtek proszku do pieczenia i śmietany (tyle smietany ile przyjmie ciasto) zagnieść ciasto, rozwałkować i położyć na blachę. Ugotować 3 budynie czekoladowe w 1 litrze mleka. Wrzący budyń rozsmarować na cieście. Pół margaryny utrzeć z pół szklanki cukru i dodawać na przemian serek homo i po żółtku nadal ucierając. Na koniec dodać pianę ubitą z 3 białek i budyń śmietankowy w proszku. Wymieszać. Masą zalać masę budyniową i piec ok. 45 minut w temp. 220 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lucyna15
lucyna15 01.01.2012 14:46
pycha
Motorek 03.10.2011 10:39
smaczne
Iwona51
Iwona51 16.07.2011 08:51
pycha
Natalia/tubisiek 18.09.2010 11:37
super!
iwa643 18.09.2010 08:01
fajne dobre napewno
RenataZ-et 17.09.2010 21:07
pyyyycha :)))
Justyna70 17.09.2010 07:04
dobre
Margo1 16.09.2010 22:29
Świetnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak