Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Homar w boczku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

homar 1/2 kg
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/2 łyżki
boczek 20 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Homar w boczku

Kroimy homara na 40 kawałeczków. Każdy plaster boczku przekrawamy na pół i owijamy nim homara, wcześniej posypując boczek pieprzem. Do środka dajemy wykałaczkę. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 250 stopni 8-10 minut. Ważne by rozgrzać piekarnik do tej temperatury bo inaczej będzie niedobre. Podawać na gorąco

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 17.10.2010 21:25
Pyszności :)
Gerwazy 23.09.2010 18:02
Przynajmniej mniej dietetyczne ale pyszne ;)
agnieszka214 22.09.2010 10:04
mniam mniam wykwintne
stokrotka 20.09.2010 08:56
Wykwintne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak