Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt.
margaryna 0,5 kostki
cukier puder 25 dag
kartoflanka 25 dag
smalec 2 łyżki
proszek do pieczenia 0,5 paczuszki
olejek migdałowy
spirytus 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: babka

Margarynę, smalec i cukier utrzeć dodając po jednym jajku. Mąki przesiewać z proszkiem i kręcić. Na końcu dodać spirytus i olejek. Piec ok.30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 13.05.2011 19:51
no właśnie ,ja też nigdy nie robiłam babki na smalcu,muszę spróbować
Amira 11.04.2011 13:09
nie robiłam jeszcze babki na smalcu :)
Motorek 09.04.2011 19:42
smaczne
kanu83 03.03.2011 23:06
Uwielbiam
edyta51 20.09.2010 20:51
pycha
gacopierz23 18.09.2010 14:56
na smalcu jeszcze nie robiłam
agata1722
agata1722 17.09.2010 09:19
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak