Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka jajecznicowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka 1 sztuka
jajko 2 sztuki
masło 2 łyzki
boczek wędzony 3 plasterki
pomidor 2 plasterki
sól, peprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka jajecznicowa

2 plastry boczku usmażyć na patelni. Zdjąć z patelni i na tej samej patelni rozpuścić 1 i 1/2 łyżki masła, dodać drobno pokrojony plasterek boczku. Podsmażyć chwilkę i wbić jajka. Doprawić solą i pieprzem i smażyć aż jajka się zetną.
Bułkę przekroić na pół. Posmarować resztą masła. Położyć na każdej połówe: plasterek boczku, jajecznicę i plasterek pomidora

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana00 26.02.2011 08:43
fajnie sie prezentują i zapewne smaczne są
Martysia 20.12.2010 16:42
dobre kanapeczki :)
Grażyna13 02.12.2010 17:09
Robię podobne, pycha !
banditka 17.09.2010 11:35
hmm interesujace kanapeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak