Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica na masełku z kiełbasą i fetą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 3 sztuki
kiełbasa cienka 1 kawałek
feta 5 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica na masełku z kiełbasą i fetą

Masło rozpuścić na patelni i podsmażyć na nim lekko pokrojoną w kostkę cienką kiełbasę. Dobrze jest ją wcześniej obrać z błonki. Do podsmażonej kiełbaski wbić jajka, podsmażyć do odpowiadającej nam konsystencji, następnie dodać pokrojoną w kostkę fetę i posiekaną zieleninę. Jajecznicę doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 09.10.2013 23:59
świetne śniadanie
IKrakowianka 01.10.2013 22:39
super pomysł
Wafelek2601 17.05.2013 23:19
Dla mnie to idealne śniadanie
manaika 19.02.2011 13:25
ciekawie wygląda to na talerzu z pomidorami
Iwusia 16.09.2010 23:20
z fetą jeszcze nie jadłam, ale widzę, że warto spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak