Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżanka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka drobiowa 1\\2
sól
marchew 3 szt
pietruszka zielona
skrzydełka z kurczaka lub szyjki 2
ryż 1 (w woreczku)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżanka

Wstawiamy najpierw dowolne mięsko , [mogą być skrzydełka] w średnim garnuszku i kawałki pokrojonej marchewki i jak się zagotuje wrzucamy pół kostki drobiowej , 1 marchewkę ścieramy na tartce i wrzucamy .I to ma się gotować do momentu aż marchewka będzie miękka, możemy wrzucić pietruszki troszkę .Jak marchewka będzie miękka to z jednej torebki wsypujemy ryż , mieszamy i niech się z 20 minutek pogotuje aby ryż napęczniał. To jest taka bardziej dietetyczna zupka dla dziecka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marinia 02.10.2012 22:34
prosta i tania, czasami robię
Miki 27.02.2012 14:34
mniam
babcia
babcia 25.02.2012 14:40
bardzo lubię
IZABELA29 25.09.2010 10:46
smakowita zupka
alaaa 18.09.2010 16:53
smaczna zupa
Margo1 17.09.2010 14:59
Lubię ryżankę , od czasu do czasu trzeba cos delikatnego dla żołądka ugotować
Beata73 17.09.2010 14:57
delikatna, dietetyczna zupka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak