Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy mojej babci z kapustą kiszoną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe luub szynka wieprzowa
kapusta kiszona
sól, pieprz
cebula
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy mojej babci z kapustą kiszoną

Mięso pokroić w plastry, rozbić, posolić i popieprzyć. Na każdy płat mięsa nałożyć kapustę, kawałek boczku i cebulki, zwinąć i spiąć wykałaczką . Obtoczyć w mące, podsmażyć na oleju i przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać listek laurowy i ziele angielskie. Dusić do miękkości pod przykryciem, zaciągnąć śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 22.01.2013 18:39
dla mnie bomba
elzbietar64 23.05.2012 23:20
dobry pomysł miała babcia
polly66 01.06.2011 09:56
też nie jadłam, ciekawe a i mąż by się ucieszył:)
romanrafal
romanrafal 18.03.2011 15:20
mi się bardzo podoba,napewno bardzo dobre
Izabela/bella81 02.12.2010 09:21
no to czas by spróbować :)
izapozdro 01.12.2010 17:03
uwielbiam zrazy ale z kapustą jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak