Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone ziemniaki z farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
zielona papryka 1 szt
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
pieczarki 15 dag
boczek 10 dag
parmezan starty 10 dag
mleko 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone ziemniaki z farszem

Piekarnik rozgrzać do 220 stopni, ziemniaki umyć i osuszyć, ponakłuwać widelcem i piec przez 50 minut, aż będą miękkie. Paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać masło i dusić warzywa przez 5 minut, pieczarki pokroić w plasterki a boczek w kostkę, dodać do warzyw i dusić przez 5 minut. Ziemniaki wyjąć, wyciąć górę, środek wydrążyć łyżką, masę ziemniaczaną włożyć do miski, rozdrobnić widelcem, dodać połowę sera, mleko oraz duszone warzywa i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Wypełnić nadzieniem ziemniaki, posypać je resztą ser i ułożyć na blaszce, piec przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 25.10.2010 19:21
musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak