Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z rukwi wodnej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 300 gram
rukwia wodna 2 pęczki
por (biała część) 2 sztuki
śmietana 100 ml
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżka
bulion warzywny 1,5 litra
cebula odrobina prażona

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z rukwi wodnej

Ziemniaki kroimy w kostkę. Białą część pora kroimy w plasterki i smażymy na oliwie w rondelku, dodajemy bulion, ziemniaki i gotujemy wszystko razem. Rukiew siekamy dość grubo, dodajemy do zupy, gdy ziemniaki będą już miękkie. Dodajemy gałkę muszkatołową i przyprawy wedle uznania
. Zupę przed podaniem najlepiej zmiksować, podajemy posypaną prażoną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak