zupa z rukwi wodnej

zupa z rukwi wodnej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    300 gram
  • rukwia wodna

    2 pęczki
  • por (biała część)

    2 sztuki
  • śmietana

    100 ml
  • gałka muszkatołowa mielona

    1 łyżka
  • bulion warzywny

    1,5 litra
  • cebula

    odrobina prażona
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ziemniaki kroimy w kostkę. Białą część pora kroimy w plasterki i smażymy na oliwie w rondelku, dodajemy bulion, ziemniaki i gotujemy wszystko razem. Rukiew siekamy dość grubo, dodajemy do zupy, gdy ziemniaki będą już miękkie. Dodajemy gałkę muszkatołową i przyprawy wedle uznania
. Zupę przed podaniem najlepiej zmiksować, podajemy posypaną prażoną cebulką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat