Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

morelowe tiramisu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Morela 8-10 sztuk
miód płynny 3 łyżki
jajko 4 sztuki
amaretto 4 łyżki
serek mascarpone 125 gram
cukier drobny 50 gram
herbatniki 15 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: morelowe tiramisu

Morele kroimy w kostkę i gotujemy z miodem. Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka miksujemy z cukrem, dodajemy serek. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do reszty masy. W pucharki nakładamy kolejno: masę, herbatniki moczone w amaretto, masa, morele. Chłodzimy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak