Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w winie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

musztarda 4 łyżki
sok cytrynowy 5 łyżek
oliwa 3 łyżki
śmietana kremówka 1 szklanka
wino białe wytrawne 150 ml
masło 2 łyżki
natka pietruszka posiekana 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
łosoś filet 75 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w winie

Łososia porcjujemy , oprószamy sola, pieprzem. Skrapiamy sokiem z cytryny. Oliwę z masłem rozgrzewamy na patelni.Smażymy rybę z obu stron.Na patelnię wkładamy musztardę i wlewamy wino , mieszamy doprowadzając do wrzenia.Dodajemy śmietanę.Gotujemy do zgęstnienia sosu. Posypujemy pietruszką.Przyprawiamy pieprzem i solą.Podajemy z ziemniakami rybę i z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 21.08.2013 00:03
smaczne danie z pewnością,chętnie bym spróbowała
aginaa 28.09.2010 18:00
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak