Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapa kalafiorowa z serem i musztardą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka tortowa 2 łyżki
masło 10 gram
kalafior 1 sztuka
mleko 400 ml
ser cheddar 80 gram
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
cebula 1 sztuka
bulion warzywny 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: zapa kalafiorowa z serem i musztardą

Cebulę obieramy kroimy w plasterki, smażymy na maśle. Dodajemy kalafiora, mąkę i obsmażamy jeszcze kilka minut. Dodajemy bulion i 300ml mleka. Gotujemy, aż kalafior nie zmięknie. Miksujemy, dodajemy starty ser, musztardę (najlepiej dijon), resztę mleka i doprawiamy do smaku
.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 13.02.2011 21:57
dobre
buksiak12 23.09.2010 08:58
ciekawie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak