Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smaczna biała kiełbasa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biała kiełbasa 1/2 kg
cebula biała 3 szt
miód 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
miód1 1 łyżeczka
smalec 1 łyżka
piwo jasne 1/4 butelki

Przepis i sposób przygotowania na: smaczna biała kiełbasa

Cebule kroimy w plastry i układamy w naczyniu żaroodpornym posmarowanym smalcem lub innym tłuszczem. Miód rozpuszczamy w piwie a kiełbase delikatnie nakłuwamy wykałaczką. Ułożoną cebule, na niej kiełbasę zalewamy przygotowaną mieszanką piwną i układamy na wierzch ponownie cebule. posypujemy majerankiem. pieczemy ok 15-20 min w temp 180-200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak