Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z czonskowymi grzankami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kość wędzona z kurczaka 4 sztuki
boczek wędzony 100 g
fasola 3 szklanki
ziemniaki 5 sztuk
marchewka 3 sztuki
sól, pieprz do smaku
majeranek
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
olej do smażenia
bułka 4 sztuki
Czosnek suszony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z czonskowymi grzankami

Fasolę zalać wodą i zostawić na kilka godzin- najlepiej na noc. Wsypać namoczoną fasolę do garnka, zalać wodą, wrzucić kości z wędzonego kurczaka i odkrojoną skórkę z wędzonego boczku. Dodać liście laurowe i ziele angielskie i zacząć gotować.
Marchewkę i pietruszkę pokroić w półplasterki i dodac do zupy.
Cebulę pokroic w drobną kostkę wrzucić na patelnię, boczek pokroić w drobną kostkę dodać do cebuli i podsmażyć na odrobinie oleju, następnie wrzucić do zupy.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę- dodac do zupy.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dosypać sporo majeranku. Gptpwać aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Bułki pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię z odrobiną oliwy, obfocie posypać czosnkiem granulowanym i smażyć aż grzanki zrobią się chrupiące.
Zupę podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 08.07.2012 07:47
lubie;)
Ewa104 21.01.2011 11:13
Polubiłabym taką zupkę.
Koper 17.09.2010 11:56
To Pan Słoń :), mam go od wielu wielu lat :)
banditka 17.09.2010 11:33
pyszna zupka i fajna miseczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak