Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka z suszonych grzybów

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos sojowy 2 łyżki
ocet ryżowy 1 łyżeczka
szczypiorek
bulion 1,5 l
grzyby suszone 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka z suszonych grzybów

Na bulion:
40 dag mięsa wołowego, 1 udko indycze, włoszczyzna, kucharek, 2 ziarenka ziela angielskiego, 1 liść laurowy, pieprz.

Bulion: Mięso oczyścić, zalać wodą zagotować, zszumować, dodać łyżkę kucharka, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz gotować 25 minut, nastęnie dodać pokrojoną włoszczyznę, gotować do miękkości warzyw. Wyjąć wszystko z rosołu, pozostawić ok 1,5 l bulionu.
W międzyczasie grzybki zalać wodą, moczyć ok 30 minut.
Wyjąć grzyby pokroić na cienkie paseczki, wodęz grzybów wlać do garnka razem z bulionem, dodać sos sojowy, ocet ryżowy, zagotować.

Podawać z posiekanym szczypiorkiem z makaronem, albo z pierożkami tortellini . Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 18.07.2012 22:06
dobre
Agnik 14.10.2011 19:23
chińska
kochanyptysiu 25.07.2011 07:49
mniam
Iwona51
Iwona51 10.03.2011 10:29
pycha
polly66 23.09.2010 09:50
śliczne zdjęcia:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak