Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sote po kałkasku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 3 szt
marchew 4 szt
papryka 3 szt
pomidory 3 szt
sól natka pirtruszki
koperek
czosnek 3 zabki
olej
pieprz
cukier
bakłażan 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sote po kałkasku

Bakłazany kroimy w 0.5.cm talarki,solimy i odstawiamy na 20 minut,osaczamy.Smazytmy z obu stron układamy na płaskim talerzu 2-3 warstwy.Cebule kroimy i szklimy na oleju.Marchew scieramy na tartce i dusimy.Papryki kroimy w paski i dusimy.Wawrzywa wkładamy na patelnie dodajemy pokrojone pomidory.Doprawiamy do smaku i dusimy na małyn ogniu 15 minut, mieszajac.Wykładamy na bakłazany.Dekorujemy posiekana natka,koperkiem i9 czosnkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak