Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w cieście piwnym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 sztuki
mąka pszenna 20 dag
piwo 2 szklanki
jajko 3 sztuki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 3 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w cieście piwnym

Umyte udka nacieramy sokiem z cytryny, przyprawą. Wkładamy do lodówki na 1 godz.Z mąki piwa,jajek, szczypty soli i pieprzu robimy ciasto rzadkie, miksując składniki. Udka kurczaka maczamy w cieście i smażymy na gorącym oleju w dużej ilości oleju. Rumiane udka wstawiamy jeszcze w brytfannie do piekarnika na 25 minut - 220 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 23.01.2014 17:29
fajny pomysł !!!!
krysia50 05.05.2012 21:22
smaczne udka
halina16 09.11.2011 17:13
dobry przepis
Mirka-Ludomila 27.05.2011 14:14
ciekawe
aginaa 28.09.2010 17:59
pomyslowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak