Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa azteka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 3 szt
cebula 1\\2 szt
czosnek 1 zabek
bulion drobiowy 2 l
awokado 2 szt
kilka gałązek bazylii i tymianku
mąka kukurydziana 30 dag
mąka pszena 15 dag
margaryna 10 dag
sól
woda 1,5 szkl
olej
papryka 3 (chili lub jalapeno)

Przepis i sposób przygotowania na: zupa azteka

Przygotowujemy tortillas.Z podanych składników zagniatamy ciasto ,dzielimy je na dwie niewielkie kulki i zostawiamy na pół godz.Nasatepnie ciasto rozwałkowujemy na cienkie placki,i smaszymy na natłuszcxzonej olejem patelni.Obrane pomidory cebule i czosnek miksujemy,przecieramy przez sito i podgrzewamy na patelni.Nastepnie wlewamy do rosołu.Na patelni podgrzewamy pokrojone na kawałki papryczki chilii ,dodajemy do rosołu ,podgrzewamy na małym ogniu,aby zupa nabrała aromatu.Dodajemy bazylje i tymianek.Na talerzach układamy pokrojony w kostke ser,kawałki tortillas i kawałki awokado.Zalewamy goracym rosołem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak