Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy w sosie grzybowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

80 g mięsa
2 g mąki
sól
przyprawy
25 g Świerzych grzybów
5 g mąki
5 g natki pietruszki
tłuszcz 10 g
tłuszcz 7 g

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy w sosie grzybowym

Mięso oczyścić z błon, pokroić na kawałki ok. 1-1,5 cm. Posiekać nożem lub rozbić tłuszczem, przyprawić, obtoczyć w mące. Smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przygotować sos: Grzyby dokładnie umyć. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Grzyby pokroić i dusić z cebulą. Zrobić zasmażkę, rozprowadzić wywarem z grzybów lub wodą. Połączyć z grzybami- zagotować. Sos doprawić do smaku i dodać drobno posiekaną natkę. Jak sos będzie gotowy włożyć mięso i dusić pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak