Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos meksykański

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

keczup 3 łyżki
sok pomidorowy 10 łyżek
cebula 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
chili 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos meksykański

Paprykę czyścimy z nasion kroimy w drobniutką kosteczkę. Cebulę, czosnek siekamy drobniutko. Składniki te przesmażamy na 2 łyżkach oleju. Wlewamy sok pomidorowy, doprawiamy sola, pieprzem i chili. Krótko razem mieszając zagotować. Zdjąć z ognia dodać keczup i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 28.09.2010 18:02
pomyslowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak