Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żur grzybowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

5 suszonych grzybów
5 dag wędzonego boczku
ukiszony żur
2 ząbki czosnku
Liść laurowy suszony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: żur grzybowy

Poprzedniego dnia grzyby umyć i namoczyć w wodzie. Następnego dnia ugotować je w tej samej wodzie, dodając czosnek drobno pokrojony oczywiście obrany. Wyjąć miękkie grzyby z wywaru, posiekać i włożyć je ponownie do wywaru, dolać do zupy wrzątku, doprawić do smaku żurem, solą, listkiem laurowym, chwilę pogotować. Orosić zrumienionym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiktor188 08.12.2010 11:01
PYCHA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak