Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron swojski

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
żółtko jajek 1 szt
sól szczypta
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron swojski

Z mąki, jajka, soli i żółtka zarabiamy ciasto. Ciasto cienko rozwałkować i przesuszyć. Następnie ciasto zwijamy w rulon, rozcinamy boki wzdłuż rulona i kroimy na cienkie paseczki, rozrzucamy na stolnicy do przeschnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 02.09.2012 08:53
ja wciąż robię
Krystyna32 31.05.2012 09:16
super wygląda
ben-ka 20.01.2012 09:13
lubię taki makaron,oj lubię:)
Wacław 23.12.2011 10:10
swojski najlepszy !
grazia1 19.04.2011 14:15
extra
Grażyna13 18.09.2010 11:29
Moja Mama robiła taki makaron- pycha :)
Emilia22 17.09.2010 08:20
ale żółciutki,super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak