Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\"Bure ciasto Ani\"

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 2 szt
cukier 2 szklanki
cukier waniliowy 2 szt
mleko 2 szklanki
kakao 6 łyżek stołowych
mąka 3 szklanki
jajko 4 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyzki stołowe
płatki migdałowe wg uznania
orzechy wg uznania
rodzynki wg uznania
Bułka tarta klasyczna Prymat do posypania brytfanny
tłuszcz do posmarowania małej brytfanny

Przepis i sposób przygotowania na: \"Bure ciasto Ani\"

Margarynę stopić w garnku, później dodać cukier (ja wolę mniej słodkie więc dodaję tylko 1 szklankę),cukier waniliowy i mleko.Wszystko ma sie zagotować i wtedy dodajemy kakao aby tez się zagotowało.Z całosci odlewamy pół szklanki na polewę. Reszta musi ostygnąć.
Gdy juz ostygnie masa kakaowa, dosypujemy mąke,proszek do pieczenia oraz wbijamy całe jajka. Mozna równiez dołozyc bakalie ( płatki migdałowe, rodzynki lub co nam przyjdzie do głowy). Całość należy dokładnie wymieszać, a następnie wylewamy na brytfannę, która wcześniej trzeba posmarować( np.margaryna lub masłem) i posypać leciutko bułką tarta. \"Bure ciasto Ani\" pieczemy przez 1 godzinkę w 150 stopniach(mam na myśli piekarnik bez termoobiegu).Na upieczone i jeszcze gorące ciacho wylewamy wczesniej odstawioną polewę kakaową. I gotowe!!!
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak