Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt czekoladowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 szt
cukier 1 szkl
mąka ziemniaczana 0,5 szkl
mąka pszenna 0,5 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt czekoladowy

Ubić na sztywno pianę z białek dodać cukier i żółtka i ubić na sztywno. Mąki wymieszać z proszkiem dodawać powoli do masy cały czas mieszając (nie ubijać)na końcu dodać olej. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia 25 min w 160 st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 08.09.2012 19:43
Z olejem jeszcze nie robiłam. Pięknie Ci wyrósł.
Ewelina38 26.08.2012 21:03
super biszkopcik, rewelacyjna baza pod wiele innych placuszków :)
Edyta38 17.06.2011 17:18
robię taki extra:)
Wafelek2601 12.03.2011 00:09
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak