Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik litewski

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1,5 litra zsiadłego mleka
zielony koperek
zielona pietruszka
sól
8 jajek
1 szklanka śmietany
ogórki małosolne 2 szt.
koncentrat 1 łyżka
rzodkiewka 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik litewski

Jajka ugotować na twardo, obrać pokroić i ułożyć na talerzach. Do mleka dodać koncentrat i śmietanę- rozmieszać energicznie trzepaczką. Ogórek i rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Koperek i pietruszkę drobno posiekać- dodać do chłodnika zalać pokrojone jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 19.07.2011 15:59
dobre
gosia47-47 18.07.2011 07:39
super
jasiek 29.04.2011 13:40
mnim

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak