Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos beszamelowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
bulion 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos beszamelowy

Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy mąkę. Co jakiś czas mieszamy aby się nie przypaliło. Gdy masło z mąką się zrumieni dolewamy bulion i mieszamy energicznie.
Świetnie smakuje z ziemniakami lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 17.10.2012 16:47
fajny
Margo1 17.10.2012 16:47
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak