Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki misia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 50 dag
kostka mięsna 2
pomysł na jeżyki Winiar 2
śmietana 12%
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki misia

Mięso mielone łączymy z drobno pokrojoną cebulą ,jajkami i bułką tartą oraz rozpuszczona kostką mięsną w pół szklanki wody .Łączymy ze sobą i formujemy małe kulki .Obsmażamy na oleju .Wykładamy na talerz.Proszek z jeżyków Winiar mieszamy z wodą i śmietaną jak jest w przepisie .Robimy sos .Wkładamy do niego opieczone pulpeciki i gotujemy około 40 -50 minut na wolnym ogniu .Doprawiamy pieprzem.Podajemy do ziemniaczków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 25.02.2013 15:44
ostatnio królują u mnie pulpety w różnych wersjach i tą też wypróbuję
Justa32 06.08.2012 11:06
Pycha!!!
leonkot 23.05.2012 17:53
wyglądają zachęcająco
smakoszek 29.11.2011 11:01
pysznie wygląda
misia53 15.10.2011 21:43
misie lubią coś dla misia.....hihi....
ben-ka 06.08.2011 08:47
no,no,no szalejesz Iza,szalejesz:)
Magdalena/26Mooi 07.04.2011 17:27
pyszne!
manaika 25.03.2011 19:40
zapowiada się ciekawie
kiziolek201 23.02.2011 17:22
smaczne
Mati13 04.10.2010 15:42
rewelacyjne!
IZABELA29 17.09.2010 09:54
i smaczne
IZABELA29 17.09.2010 09:54
i smaczne
Margo1 16.09.2010 22:36
Fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak