Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z galaretką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szklanka maki tortowej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
łyżeczka proszku do pieczenia
galaretka truskawkowa 2
krem do torta truskawkowy 1
jajko 5 szt.
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z galaretką

Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno.Dodajemy cukier i ubijamy dalej.Dodajemy żółtka. Gdy masa będzie dobrze wyrobiona ,zwalniamy mikser na pozycje 1 i wsypujemy mąkę ziemniaczana i tortową i proszek do pieczenia. Delikatnie łączymy ze sobą .Wylewamy ciasto do tortownicy.Pieczemy 35 minut w 160* C .Wcześniej rozpuszczamy galaretki wg. przepisu i krem również wg przepisu na opakowaniu. Upieczony biszkopt ,wystudzony przekrawamy na trzy blaty.Na pierwszy wykładamy prawie cały krem truskawkowy .Nakrywamy drugim blatem .Tężejąca galaretkę wylewamy przykrywamy trzecim blatem. Na wierzch smarujemy cienko krem i odrobinę galaretki.Można ozdobic owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 02.07.2012 08:33
bardzo lubię takie ciasto
romanrafal
romanrafal 17.04.2012 14:40
pychotka
Motorek 11.04.2012 13:04
extra
ben-ka 22.06.2011 09:17
No i wymyśliłaś:) fajnie i słodko.
Teresa19 27.02.2011 09:49
No i udało Ci się wymyślić coś fajnego.
hastalavista 15.11.2010 10:45
pyszności :)
Ela20 09.10.2010 08:59
Pycha!
Mysiunia 30.09.2010 10:31
zankomity przepis i super sie prezentuje:)
IZABELA29 16.09.2010 10:35
musiałam cos wymyślic na szybko, a smacznie.
Dorota76 16.09.2010 10:34
Świetnie wygląda super pomysł na przełożenie tortu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak