Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz po Bawarsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 4
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
Kminek mielony Prymat 1\\2 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
pieczarki 15 dag
makaron 40 dag
gęsta śmietana 100 ml
wołowina 80 dag (na gulasz)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz po Bawarsku

Cebulę i czosnek posiekać , mięso pokroić na duże kawały i smażyć dodając cebulę i czosnek, cały czas mieszając. Oprószyć sola i pieprzem, kminkiem i papryką, dodać listek i koncentrat, wlać dopiero teraz pół litra wody i połowę piwa. Zagotować a potem już dusimy na małym ogniu. Teraz bierzemy się za pieczarki. Kroimy je w plasterki, przekładamy do rondelka, zalewamy pozostałym piwem i zagotować. Następnie dodajemy do gulaszu. Makaron ugotować . Gotowy gulasz spróbować jeśli nam czegoś brakuje to doprawmy po swojemu , jeśli nie- to pozostawmy takim jaki jest. Na koniec wymieszajmy go z śmietaną i podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 24.09.2010 19:08
bardzo ciekawy przepis!
bernika 23.09.2010 19:39
zdjecie z gazety! widac fakture papieru!
alaaa 17.09.2010 21:44
smaczne
banditka 16.09.2010 14:39
extra
krzyniu1984 16.09.2010 11:20
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak