Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z selerem naciowym:

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

10 -15 dag przecieru pomidorowego ( zależy jaką mocno pomidorową zupę się lubi ),szczypta cukru
bulion wołowy 2 kostki
woda 1 l
seler kilka gałązek
kurczak 1 ćwiartka
seler naciowy 2 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z selerem naciowym:

Umytego i podzielonego kurczaka, oczyszczone warzywa, gałązki selera naciowego i zwykłego zalać woda i gotować na małym gazie przez 1 godzinę. Wyjąć mięso, warzywa , gałązki selera. Wywar przecedzić. Rozrobić w nim przecier pomidorowy. Doprawić do smaku szczyptą cukru.
Ja podaję tą zupę z drobnym makaronem gwiazdki nie zaprawioną śmietaną by nie pozbawiać jej specyficznego smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 22.11.2011 23:27
pyszna zupka
ilka_86 11.03.2011 22:00
uwielbiam pomidorową:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak