Zupa pomidorowa z selerem naciowym:

Zupa pomidorowa z selerem naciowym:

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 10 -15 dag przecieru pomidorowego ( zależy jaką mocno pomidorową zupę się lubi ),szczypta cukru

  • bulion wołowy

    2 kostki
  • woda

    1 l
  • seler

    kilka gałązek
  • kurczak

    1 ćwiartka
  • seler naciowy

    2 gałązki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytego i podzielonego kurczaka, oczyszczone warzywa, gałązki selera naciowego i zwykłego zalać woda i gotować na małym gazie przez 1 godzinę. Wyjąć mięso, warzywa , gałązki selera. Wywar przecedzić. Rozrobić w nim przecier pomidorowy. Doprawić do smaku szczyptą cukru.
Ja podaję tą zupę z drobnym makaronem gwiazdki nie zaprawioną śmietaną by nie pozbawiać jej specyficznego smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eli_555

22.11.2011 23:27
pyszna zupka

ilka_86

11.03.2011 22:00
uwielbiam pomidorową:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat