Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą i grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

liście kapusty 20 sztuk
kasza gryczana 1,5 szklanki
woda 3 szklanki
masło 1 łyżka
cebula 2 sztuki
olej
jajko 1 sztuka
sól, pieprz do smaku
rosół warzywny 2 litry
grzyby suszone 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą i grzybami

W rondelku zagotuj wodę z masłem i szczyptą soli. Dodaje kaszę i ugotuj na sypko. Uprzednio namoczone grzyby drobno posiekaj razem z cebulą i podsmaż na oliwie. Wymieszaj z kaszą i ostudź. Następnie dodaj jajko i dopraw masę solą i pieprzem. Porcję farszu nakładaj na liście kapusty. Zwiń w gołąbki i ułóż na dnie garnka. Zalej gorącym rosołem i gotuj do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 19.09.2010 11:57
Ojjj, gołąbki... PYCHA!!
Margo1 16.09.2010 22:31
uwielbiam ze wszystkim co popadnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak