Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewany kabaczek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kabaczek 1 sztuka
jajko 1 sztuka
włoszczyzna 1/2 pęczka
czosnek 1 ząbek
cebula biała 1 sztuka
mielone mięso 80 dkg
przecier pomidorowy 1 kartonik
kucharek, sól, pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewany kabaczek

Z kabaczka odkroić jeden koniec i wydrążyć środek. Posiekaną włoszczyznę i cebulę poddusić z czosnkiem. Dodać do niech mielone mięso, jajka i przyprawy. Tym farszem napełnić kabaczek. Piec ok. godzinę w temp. 200 stopni. Podawać z przecierem pomidorowym podgrzanym z odrobiną kucharka, soli, pieprzu oraz listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 19.09.2011 20:06
super
Anna138 21.05.2011 14:01
Fajny przepis
RenataZ-et 17.09.2010 21:04
Baardzo lubie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak