Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z całych pomidorów wersja druga :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

30 dag wołowiny rosołowej,ćwiartka kurczaka ,2 marchewki,1 pietruszka,1/8 selera,½ pora
rosół wołowy 1 kostka
pomidory bez skóry 1 puszka
bulion drobiowy 1 kostka
ziele angielskie 4 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżeczki
woda 1,2 l
śmietana kremówka 0,5 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z całych pomidorów wersja druga :

Obrać warzywa i ułożyć w garnku razem z mięsem . Dodać ziele angielskie, liście laurowe, kostki bulionowe i wlać wodę. Gotować
1 godzinę. Wyjąć łyżką cedzakową mięso i warzywa. Wywar przecedzić. Pomidory z puszki pokroić na kawałki ( wg uznania ) i włożyć do wywaru razem z sokiem z puszki. Dodać przecier pomidorowy. Gotować na małym gazie 15 minut. Doprawić do smaku .Ugotować makaron , odcedzić.
Podawać układając na talerzu porcję makaronu i oblewając ją zupą . Po wierzchu posypać natką pietruszki. Osobno podać śmietankę , którą każdy dolewa sobie na talerz wg smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 19.02.2011 22:00
fajny pomysł z osobną śmietanką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak