Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszelki na pieczarkowo :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 kostka
koperek 1/2 pęczka
natka pietruszki 3 łyżki
makaron muszelki 20 dag
pieczarki 20 dag
olej aromatyzowany 2 łyżki (borowikami)

Przepis i sposób przygotowania na: Muszelki na pieczarkowo :

Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki . Usmażyć na rumiano na oleju z masłem , posolić i popieprzyć .
Makaron ugotować al dente .Odcedzić .Wrzucić z powrotem do garnka, dodać podsmażone pieczarki z tłuszczem .Wsypać koper i pietruszkę .Wymieszać . Zostawić chwilę przykryty by przeszedł smakiem. Doprawić jeśli potrzeba .
Używam olej aromatyzowany borowikami bo po prostu mam - nadaje potrawie smaku , ale jak nie ma to można po prostu wrzucić do smażenia pieczarek kawałek namoczonego wcześniej w bardzo małej ilości wody suszonego borowika .Jak się go chwile posmaży to olej nabierze grzybowego smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 29.11.2011 19:09
pycha
Sarenka 03.09.2011 07:51
Lubie makaron z pieczarkami.
jolaxa1 07.03.2011 17:16
mmmm
Dorota76 16.09.2010 10:37
świetny pomysł na podanie makaronu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak